Gids voor Japanse thee

Japanse theesoorten zijn uniek en talrijk en je kunt gemakkelijk verdwalen.

Hieronder hebben we een gids opgesteld met de theesoorten die te koop zijn op Sencha Tea en andere Japanse theesoorten die we binnenkort willen verkopen.

Te koop op Sencha Thee

Sencha

Sencha is traditionele Japanse groene thee. Het wordt geproduceerd uit de yabukita-cultivar en wordt na het stoombad gerold, waardoor de aroma's en de groene kleur behouden blijven.

Bancha Bancha is in het Japans een brede term die verwijst naar de sencha van de derde en vierde oogst. De smaak is iets sterker.
Genmaicha Genmaicha is een sencha waaraan geroosterde rijst is toegevoegd. Absoluut heerlijk!
Kukicha Kukicha is een takjesthee. De smaak is zachter en plantaardiger dan sencha en doet denken aan hazelnoten.
Hojicha Hojicha is thee geroosterd in porselein. Het kan worden gegeten in bladeren of in poedervorm en de smaak is warm en gekaramelliseerd, met sterke nootachtige tonen.
Matcha Matcha is een theepoeder die twee weken in de schaduw groeit voordat deze wordt geoogst, waardoor het een heerlijke umami-smaak krijgt.

 

Binnenkort in de aanbieding op Sencha Thee

Gyokuro Gyokuro is net als matcha een schaduwthee, met dit verschil dat het niet tot poeder wordt vermalen. Het werd uitgevonden in de 19e eeuw en is een van de duurste Japanse theesoorten. De schaduwperiode bedraagt ​​15 tot 30 dagen.
Kabusecha Kabusecha lijkt op gyokuro, een schaduwthee, alleen wordt deze slechts 1 tot 10 dagen afgedekt.

 

Geïnteresseerd in Japanse thee?

Vind hier de volledige lijst van alle Japanse theesoorten en hun cultivars!