Champ de thé japonais

Lijst van Japanse theeën, cultivars en trektemperaturen

Er bestaan talloze Japanse theeën.

Daarom hebben we ze in meerdere tabellen verzameld, zodat u ze beter kunt begrijpen.

Aan de linkerkant vindt u de thee, in het midden de ideale zettijden en aan de rechterkant de cultivars die worden gebruikt om de thee te produceren.

Japans theeveld
Thee veld. Door Simona Suzuki.

Groene thee

Thee Ideale brouwtemperaturen Gebruikte cultivars
Sencha 70-80°C Yabukita
Genmaicha 80°C Yabukita
Kamairicha 80-85°C Yabukita, autres
Gyokuro 60°C Gokou, Asahi, Ujihikari, en Samidori
Kabusecha 70°C Yabukita, Saemidori, Gokou
Shincha 60-70°C Yabukita
Kukicha 80°C Divers
Mecha 80°C Yabukita
Tamaryokucha 70-80°C Yabukita, Sonogi, Samidori
Bancha 90°C Yabukita, divers
Chiran 70-80°C Yabukita, autres
Hōjicha 90°C Yabukita, Gokou
Aracha 80°C Yabukita
Gabalong 80°C Yabukita
Konacha 70-80°C Divers
Sayama 70-80°C Sayamakaori
Fukamushicha 70-80°C Yabukita
Asamushicha 70°C Yabukita
Chumushi sencha 70-80°C Yabukita
Tamaryokucha 70-80°C Sonogi, Samidori
Hachijuhachiya Shincha 60-70°C Yabukita
Sayamacha 70-80°C Sayamakaori
Sunrouge 70°C Sunrouge
Benifuuki green 80°C Benifuuki
Hakuyoucha 70-80°C Kiraka, Hoshinomidori
Moga Cha 70-80°C Gokou, Asahi, Ujihikari, en Samidori
Kyobancha 90°C Divers
Sanpincha 70-80°C Yabukita, anderen
Shiraore 80°C Yabukita, anderen
Obukucha 70-80°C Yabukita, anderen

Zwarte thee

Thee Ideale brouwtemperaturen Gebruikte cultivars
Kagoshima 90-95°C Yabukita, Saemidori, Yutaka Midori
Kuro 90-95°C Benifuuki, anderen
Benifuki black 90-95°C Benifuki
Yame Black Tea 90-95°C Yame cultivars
Izumi Black Tea 90-95°C Izumi
Koucha 90-95°C Benifuuki, Yabukita
Hatsumomiji Black Tea 90-95°C Hatsumomiji
Kawane Black Tea 90-95°C Kawane
Satsumacha Black Tea 90-95°C Satsumacha, Yabukita
Okumidori Black Tea 90-95°C Okumidori
Asatsuyu Black Tea 90-95°C Asatsuyu
Sayama Black Tea 90-95°C Sayama
Tsuyuhikari Black Tea 90-95°C Tsuyuhikari
Kanayamidori Black Tea 90-95°C Kanayamidori

Donkere thee

Thee Ideale brouwtemperaturen Gebruikte cultivars
Goishicha 90°C Yabukita, autres
Awabancha 90°C Zairai
Batabatacha 90°C Yabukita
Yamabuki Nadeshiko 90°C Yabukita, Benifuki, Fujimidori en Zairai
Kuroishizucha (Ishizuchi kurocha) 90°C Inconnu

Witte thee

Thee Ideale brouwtemperaturen Gebruikte cultivars
Kiraka White Sencha 70-80°C Kiraka

Infusie

Thee Ideale brouwtemperaturen Description
Mugicha Op kamertemperatuur Gerstethee, vaak koud geserveerd
Sobacha 100°C Boekweitthee, rijk van smaak
Kuromamacha 100°C Zwarte sojabonenthee
Sakura 85-90°C Infusie van kersenbloesem
Amacha 100°C Zoete thee, gemaakt van hortensiabladeren

Poedervormige thee

Thee Ideale brouwtemperaturen Gebruikte cultivars
Matcha 70-80°C Gokou, Asahi, Ujihikari, en Samidori
Funmatsucha 70-80°C Yutakamidori, Asatsuyu, Okumidori, Haruto 34
Hojicha powder 90°C Yabukita, autres
Konacha powder 70-80°C Yabukita, autres
Terug naar blog