Welke matcha gebruikt Starbucks en is het van goede kwaliteit?

Kort samengevat

  • Starbucks gebruikt een matcha poeder van zowel Japanse als niet-Japanse oorsprong, waarvan het grootste deel uit suiker bestaat. Met andere woorden, het is matcha van slechte kwaliteit.

Welke matcha gebruikt Starbucks?

Starbucks introduceerde zijn Matcha Tea Latte in 2006.

Sindsdien heeft de drank meer dan 10 miljard dollar aan omzet gegenereerd.

117
Een Starbucks in Japan. Photo par Hiroko Nishimura sur Unsplash.

Maar welke matcha gebruikt Starbucks?

Om dit te weten te komen, zijn we naar hun eigen website gegaan, waar het bedrijf transparant communiceert over de voedingsstoffen en ingrediënten van hun dranken.

Hier is de ingrediëntenlijst van de “Grande” Matcha Tea Latte van 470 milliliter (16 fl oz) van Starbucks.

image 3
Ingrediëntenlijst van de “Grande” Matcha Tea Latte van 470 milliliter (16 fl oz) van Starbucks. Bron.

Zoals je kunt zien, heeft de drank drie ingrediënten:

  • Melk
  • Een theemix bestaande uit:
    • Suiker
    • Gemalen groene thee

Ingrediënten op voedingsetiketten worden altijd vermeld in volgorde van hoeveelheid. Er zit dus altijd meer van het eerste ingrediënt in dan van het tweede.

We kunnen dus zien dat het grootste deel van de ingrediënten van Starbucks’ matcha suiker is. De rest is matcha.

Dit wordt bevestigd door het voedingsetiket.

image 4
Voedingsetiket van de “Grande” Matcha Tea Latte van 470 milliliter (16 fl oz) van Starbucks. Source.

Zoals je kunt zien, bevat de Matcha Tea Latte van Starbucks 32 gram suiker!

Is de matcha van Starbucks van goede kwaliteit?

Helaas niet.

Het grootste deel van de matcha van Starbucks is eigenlijk suiker.

Starbucks gebruikt geen “echte” matcha.

Matcha komt oorspronkelijk uit Japan en hoewel de naam niet beschermd is zoals bijvoorbeeld champagne, wordt aangenomen dat echte matcha alleen uit het land van de rijzende zon kan komen.

Starbucks heeft echter aangegeven dat hun matcha een mix is van Japanse, Chinese en Koreaanse matcha.

In de eerste jaren na de introductie van de drank ging er een gerucht dat de matcha van Starbucks niet eens matcha was, maar gemalen sencha.

Het bedrijf heeft echter aan Tasting Table laten weten dat hun matcha wel degelijk matcha is, dat wil zeggen een thee die gedurende 7 tot 20 dagen in de schaduw groeit.

Geïnteresseerd in matcha?

We hebben de meest complete gids op het web geschreven over deze Japanse thee!

Conclusie

Starbucks gebruikt een poeder dat grotendeels uit suiker bestaat en een mix van matcha van Koreaanse, Chinese en Japanse oorsprong, in plaats van uitsluitend Japanse matcha te gebruiken.

De matcha die Starbucks gebruikt, is dus van slechte kwaliteit.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven