Lijst van Japanse theeën, cultivars, en zettemperaturen

Er bestaan talloze Japanse theeën.

Daarom hebben we ze in meerdere tabellen verzameld, zodat u ze beter kunt begrijpen.

Aan de linkerkant vindt u de thee, in het midden de ideale zettijden en aan de rechterkant de cultivars die worden gebruikt om de thee te produceren.

Champ de thé
Thee veld. Door Simona Suzuki.

Groene thee

TheeIdeale brouwtemperaturenGebruikte cultivars
Sencha70-80°CYabukita
Genmaicha80°CYabukita
Kamairicha80-85°CYabukita, autres
Gyokuro60°CGokou, Asahi, Ujihikari, en Samidori
Kabusecha70°CYabukita, Saemidori, Gokou
Shincha60-70°CYabukita
Kukicha80°CDivers
Mecha80°CYabukita
Tamaryokucha70-80°CYabukita, Sonogi, Samidori
Bancha90°CYabukita, divers
Chiran70-80°CYabukita, autres
Hōjicha90°CYabukita, Gokou
Aracha80°CYabukita
Gabalong80°CYabukita
Konacha70-80°CDivers
Sayama70-80°CSayamakaori
Fukamushicha70-80°CYabukita
Asamushicha70°CYabukita
Chumushi sencha70-80°CYabukita
Tamaryokucha70-80°CSonogi, Samidori
Hachijuhachiya Shincha60-70°CYabukita
Sayamacha70-80°CSayamakaori
Sunrouge70°CSunrouge
Benifuuki green80°CBenifuuki
Hakuyoucha70-80°CKiraka, Hoshinomidori
Moga Cha70-80°CGokou, Asahi, Ujihikari, en Samidori
Kyobancha90°CDivers
Sanpincha70-80°CYabukita, anderen
Shiraore80°CYabukita, anderen
Obukucha70-80°CYabukita, anderen

Zwarte thee

TheeIdeale brouwtemperaturenGebruikte cultivars
Kagoshima90-95°CYabukita, Saemidori, Yutaka Midori
Kuro90-95°CBenifuuki, anderen
Benifuki black90-95°CBenifuki
Yame Black Tea90-95°CYame cultivars
Izumi Black Tea90-95°CIzumi
Koucha90-95°CBenifuuki, Yabukita
Hatsumomiji Black Tea90-95°CHatsumomiji
Kawane Black Tea90-95°CKawane
Satsumacha Black Tea90-95°CSatsumacha, Yabukita
Okumidori Black Tea90-95°COkumidori
Asatsuyu Black Tea90-95°CAsatsuyu
Sayama Black Tea90-95°CSayama
Tsuyuhikari Black Tea90-95°CTsuyuhikari
Kanayamidori Black Tea90-95°CKanayamidori

Donkere thee

TheeIdeale brouwtemperaturenGebruikte cultivars
Goishicha90°CYabukita, autres
Awabancha90°CZairai
Batabatacha90°CYabukita
Yamabuki Nadeshiko90°CYabukita, Benifuki, Fujimidori en Zairai
Kuroishizucha (Ishizuchi kurocha)90°CInconnu

Witte thee

TheeIdeale brouwtemperaturenGebruikte cultivars
Kiraka White Sencha70-80°CKiraka

Infusie

TheeIdeale brouwtemperaturenDescription
MugichaOp kamertemperatuurGerstethee, vaak koud geserveerd
Sobacha100°CBoekweitthee, rijk van smaak
Kuromamacha100°CZwarte sojabonenthee
Sakura85-90°CInfusie van kersenbloesem
Amacha100°CZoete thee, gemaakt van hortensiabladeren

Poedervormige thee

TheeIdeale brouwtemperaturenGebruikte cultivars
Matcha70-80°CGokou, Asahi, Ujihikari, en Samidori
Funmatsucha70-80°CYutakamidori, Asatsuyu, Okumidori, Haruto 34
Hojicha powder90°CYabukita, autres
Konacha powder70-80°CYabukita, autres

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven